Ταξίδι στο χρόνο

Η περιοχή επί τουρκοκρατίας ονομάζονταν Τζεμ. Αυτή την περιοχή – καθόλου τυχαία- επέλεξε ο περίφημος Αλή πασάς των Ιωαννίνων να χτίσει το θερινό του ανάκτορο που βρίσκονταν ακριβώς στην είσοδο του σημερινού θεάτρου και έφτανε έως το σημερινό εκκλησάκι της Αγίας Τριάδας. Το ανάκτορο κάηκε από τους διώκτες του Αλή κατά την επιχείρηση εξόντωσής του από τους Τούρκους.

Από τότε η περιοχή αυτή θεωρούνταν, ήταν και είναι το καλύτερο σημείο θέασης της πόλης. Στην θέση αυτή αργότερα κτίστηκε το γραφικό εκκλησάκι της Αγίας Τριάδας και όλη η περιοχή ονομάστηκε Αγία Τριάδα.

Σε αυτόν τον προνομιακό χώρο, τη δεκαετία του ’60, ο αείμνηστος Κ. Φρόντζος, (Δήμαρχος Ιωαννίνων, Βουλευτής Ιωαννίνων και ισόβιος πρόεδρος της Εταιρίας Ηπειρωτών Μελετών), γοητευμένος από την υπέροχη θέα και το φυσικό περιβάλλον, οραματίστηκε τη δημιουργία ενός πρωτοποριακού για την εποχή τουριστικού προορισμού με ένα θέατρο αντίγραφο της αρχαίας Δωδώνης (κάτω διάζωμα) χωρητικότητας 3,500 θεατών και δίπλα ακριβώς ένα χώρο αναψυχής.

Τα υλοποίησε σύντομα και πρόσφερε στην πόλη του ένα τεράστιο πολιτιστικό έργο. Μετέφερε αυτούσια από τα μαστοροχώρια της Κόνιτσας και της Πυρσόγιαννης, από όπου κατάγονταν, περίτεχνα τζάκια, πέτρινα ικριώματα και λαξευτές κολώνες, χειροποίητα σκαλιστά ταβάνια μοναδικής ομορφιάς, χειροποίητα μπρούτζινα φωτιστικά, πέτρινα πηγάδια και άλλα υλικά. Με επιδεξιότητα και τη συνδρομή του αρχιτέκτονα Χαρίση, συνέθεσε και δημιούργησε ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα, το οποίο το 2008 χαρακτηρίστηκε δίκαια από το Υπουργείο Πολιτισμού ως ιστορικός τόπος και διατηρητέο μνημείο.

Η πάροδος του χρόνου επέβαλε με τον τρόπο της, τη ριζική ανακαίνιση του συγκροτήματος. Με πολύ μεράκι και σεβασμό στην παράδοση και στο όραμα του εμπνευστή, αναλάβαμε το 2005 το δύσκολο αυτό εγχείρημα της αναστύλωσης και ανάδειξης του σπουδαίου αυτού έργου, το οποίο μετατρέψαμε σε ένα παραδοσιακό τουριστικό συγκρότημα με ξενοδοχείο Α’ κατηγορίας, εστιατόριο, αναψυκτήριο, αίθουσες συνεδρίων, εκθετήριο τοπικών προϊόντων και παιδότοπο.

Τότε..

tote1

tote2

tote3

tote4

tote5

tote6

tote7

tote8

tote9

tote10

tote11

tote12

tote13

tote14

tote15

tote16

..και Σήμερα

Φρόντζου Πολιτεία - Σήμερα - 1

Φρόντζου Πολιτεία - Σήμερα - 2

Φρόντζου Πολιτεία - Σήμερα - 3

Φρόντζου Πολιτεία - Σήμερα - 4

Φρόντζου Πολιτεία - Σήμερα - 5

Φρόντζου Πολιτεία - Σήμερα - 6

Φρόντζου Πολιτεία - Σήμερα - 7

Φρόντζου Πολιτεία - Σήμερα - 8

Φρόντζου Πολιτεία - Σήμερα - 9

Φρόντζου Πολιτεία - Σήμερα - 10

Φρόντζου Πολιτεία - Σήμερα - 11

Φρόντζου Πολιτεία - Σήμερα - 12

Φρόντζου Πολιτεία - Σήμερα - 13

Φρόντζου Πολιτεία - Σήμερα - 14

Φρόντζου Πολιτεία - Σήμερα - 15

Φρόντζου Πολιτεία - Σήμερα - 16

alpha guide tripadvisor-excellence

Connect with Us

Contact Us

Τηλ: 26510 21011, 25495
Fax: 26510 21012
Κάντε την κράτησή σας μέσω της φόρμας επικοινωνίας